Reseptin annos riittää noin neljälle hengelle esim. ribsien kanssa. Kerralla kannattaa tosin tehdä tupla-annos ja säilyttää mahdollisesti yli jäävä osa jääkaapissa.
Tarvittavat ainesosat:
- 3dl ketsuppia
- 5rkl fariinisokeria
- 5rkl omenatäysmehua
- 5kpl anopin omenoita (sellaisia pienempiä kotimaisia)
- 1rkl sinappia
- Suolaa ja mustapippuria maustamiseen
Ohje:
- Avaa lempijuomasi ja pyri rentoutumaan.
- Pilko omenat pieniksi kuutioiksi.
- Sytytä grillin toiselle laidalle tuli.
- Laita pieneen kattilaan omenan palaset ja fariinisokeri, nosta grillin viileämmälle puolelle (100-150c).
- Sekoita tarvittaessa välillä ettei fariinisokeri pala kiinni kattilaan.
- Puolen tunnin kuluttua lisää ketsuppi, sinappi ja omenatäysmehu. Sekoita ja anna kastikkeen tekeytyä vielä puoli tuntia kannen alla.
- Mausta pippurilla ja suolalla.
- Nauti kylmänä tai kuumana – kylmässä tai kuumassa seurassa.