Grillattu kinkku

Grillattu kinkku viherpippurikastikkeella

Ainesosat kinkulle:

  • Porsaan joulukinkku
  • Sinappia
  • Hallan BBQ-mausteseosta
  • Rosmariinia (tämän voi jättää pois, maistuu vain hieman pinnalla)

Ainesosat kastikkeelle:

  • 40 g viherpippuria
  • 4 dl kermaa
  • 4 dl lihalientä
  • 1 rkl Hallan BBQ-mausteseosta
  • 100 g pippurituorejuustoa
  • 5 rkl persiljaa

Lisäksi:

  • Lanttua
  • Porkkanaa
  • Perunaa

Valmistaminen:

  1. Avaa lempijuomasi ja pyri rentoutumaan.
  2. Osta joulukinkku loppiaisen jälkeen alennusmyynnistä ja odota kevättä.
  3. Ota kinkku sulamaan jääkaappiin pari päivää ennen valmistusta.
  4. Ota kinkku huoneenlämpöön pari tuntia ennen kuin laitat sen grilliin. Levitä kinkun päälle ohut kerros sinappia ja hieman mausteseosta. Ja jos haluat, voit laittaa rosmariinin oksia kinkun verkon väleistä.
  5. Sytytä grilliin tuli toiselle laidalle ja pyri saamaan lämpötilaksi noin 125 astetta. Siirrä kinkku grilliin sen viileämmälle puolelle. Muista laittaa paistomittari kiinni kinkkuun.
  6. Valmistele kastike, lisää kaikki ainekset, paitsi persilja kattilaan.
  7. Valmistele lisukkeet, pilko lanttu, porkkana ja peruna isohkoiksi paloiksi ja keitä niitä niin, että ne ovat pehmenneet, mutta eivät ole täysin pehmeitä.
  8. Kun kinkku alkaa lähestymään haluamaasi sisälämpötilaa, siirrä lisukkeet grilliin kypsymään loppuun (noin tunniksi). 75 astetta kiinteälle kinkulle ja 82 astetta ylikypsälle kinkulle.
  9. Kuumenna kastike ja anna kiehua hiljalleen usein sekoittaen noin 10 minuuttia. Ota kastike liedeltä tai grillistä ja lisää silputtu persilja.
  10. Tarjoa kinkku lisukkeiden ja kastikkeen kanssa. Persiljaa voit käyttää koristeluun.
Mikään osa kinkusta ei saa olla suoraan hiilloksen yläpuolella.
Muista sekoitella kastiketta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *