Grillattu poron sisäfile

Ainesosat yhdelle hengelle (jos haluat kahdelle niin kerro määrä kahdella):

  • 125g poron sisäfilettä
  • 5 kpl uusia perunoita, keitettynä ja jäähdytettynä
  • 1 kevätsipuli
  • 1 maustekurkku
  • Hallan BBQ-mausteseosta
  • Karpalohyytelöä tarjoiluun
  • Kermaviiliä dipiksi
  • Reilusti voita paistamiseen

Valmistaminen:

  1. Avaa lempijuomasi ja pyri rentoutumaan.
  2. Valmistele kermaviilidippi ja laita jääkaappiin tekeytymään.
  3. Mausta poron sisäfile Hallan BBQ-mausteelle. 1 teelusikallinen 125g kohti, et halua peittää lihan omia aromeja.
  4. Sytytä tuli ja kuumenna paistoalusta mahdollisimman kuumaksi, on se sitten kivi tai parila.
  5. Leikkaa kevätsipulin varresta kiekkoja ja halkaise loppu sipuli.
  6. Halkaise maustekurkku pitkittäin.
  7. Kun paistoalusta on kuuma, laita alustalle voita ja esikeitetyt uudet perunat.
  8. Kun perunat ovat alkaneet ottamaan väriä, siirrä sipulit ja maustekurkut paistoalustalle.
  9. Siirrä poron sisäfile paistoalustalle ja paista muutama minuutti molemmilta puolilta. Mediumille 57c, jos mahdollista niin käytä sisälämpömittaria – et halua pilata arvokasta ja herkullista lihaa.
  10. Tarjoa yhdessä karpalohyytelön, kermaviilidipin ja lempijuomasi kanssa.
Tagged , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *